La Història en el Còmic en la Caixa Negra

La Historia en el Cómic

Sota el títol LA HISTÒRIA EN EL CÒMIC, la ciutat d'Alacant podrà gaudir d'una nova d'edició de trobades entre autors i públic. Durant els dies 15, 16 i 17 de novembre de 2017, la història i la seua representació en l'àmbit dels còmics serà el personatge protagonista, analitzada a través de les obres de grans creadors que amb el seu treball han contribuït, d'una forma plàstica i conceptual a representar alguns dels fets més importants dels segles XX i XXI.

Per a açò s'han dissenyat unes Jornades teòriques en les quals intervindran autors de reconegut prestigi internacional com Carlos Porta, Sento Llobell, Ángel del Carrer, Fidel Martínez o Javier de Isusi, que conversaran sobre les seues obres amb divulgadors de la talla de Manuel Barrero, fundador de la revista Tebeosfera. A més com a tancament a aquestes trobades tindrà lloc la conferència a càrrec de Fernando J. Alcantarilla, un dels majors experts en la relació existent entre història i vinyetes. I si cap, encara pretenem anar més enllà: ben entrat el segle XXI, no és cap novetat afirmar la vàlua dels còmics com a eina educativa, pedagògica i artística, sense oblidar per descomptat el gaudi i entreteniment. El medi ambient, la societat i les relacions humanes, la filosofia, la política o l'economia es poden comprendre millor si s'expliquen mitjançant l'art seqüencial.

Sabedors d'açò, intentarem que aquesta tercera edició de les Jornades de còmic d'Alacant adquirisca un valor afegit: mostrar fets ocorreguts en el passat amb la intenció de denunciar-los quan resulte pertinent, retratant als seus protagonistes i utilitzant la labor artística per a seguir fent palesa aqueixa màxima de la recerca històrica que segueix avui més vigent que mai: conèixer els errors del passat ha de servir per a no repetir-los en el futur.

Programa

Dimecres 15 novembre 2017

  • 19:00: Baró roig. Una llegenda de l'aviació en la I Guerra Mundial. Diàleg entre Carlos Porta i Manuel Barrero.
  • 20:00: Fugida de la mort. La vida del poeta Paul Celan. Diàleg entre Fidel Martínez i Paco Linares.

Dijous 16 de novembre 2017

  • 19:00: Doctor Uriel. Les vivències d'un mèdic novençà durant la guerra civil espanyola. Diàleg entre Sento Lobell i Manuel Barrero.
  • 20:00: Pintures de guerra. Diàleg entre Ángel del Carrer i Paco Linares.

Divendres 17 de novembre 2017

  • 18:30: Asylum: l'experiència de l'exili. Diàleg entre Javier de Isusi i Paco Linares.
  • 19:30: Conferència de clausura: Els segles XX i XXI en vinyetes. Fernando José Alcantarilla.
  • 20:30: Sessió de signatures dels autors

Coordinador: Paco Linares

Fechas:
15 de novembre de 2017 a 17 de novembre de 2017
Horario:
19:00h
Dónde se realiza:
Calle
San Carlos
78
Alacant
Temática: 
HumanitatsHistòria
Formato: 
Xarrades/Conferències
Público: 
Tots els públics