Tancada temporalment. Exposició. “Estudio elemental del Levante” en Cigarreras

“Estudio elemental del Levante” Ricardo Cases

EXPOSICIÓ

Tancada temporalment.

“Estudio elemental del Levante”

Ricardo Cases

Inauguració DV— 6 MAR 19.30 h

El Centre Cultural Las Cigarreras presenta l’exposició “Estudio elemental del Levante” de Ricardo Cases, que recull el seu treball des de 2010 a través de cinc sèries fotogràfiques que analitzen l’univers llevantí com un lloc acolorit, anàrquic, salvatge i desconcertant.

El Llevant de Ricardo Cases és un univers fet de llum, sorpresa, precarietat i caos. Un lloc sense regles, fascinant i al·lucinatori, que condensa l’esperit de la societat contemporània i on té cabuda el sol, el color i elements tan simbòlics com les palmeres o les taronges, tractats des d’un nou enfocament que revisa els tòpics relacionats amb aquesta zona.

Aquesta exposició recull el treball de Ricardo Cases  des de 2010, quan canvia la seua residència de Madrid a València, i inclou les sèries “Paloma a l’aire”, “Podria haver-se evitat”, “Estudio elemental del Levante”, “Sol”, “El perquè de les taronges”, configurant un xicotet laboratori a escala sobre l’horta llevantina.

Ricardo Cases (Orihuela, 1971) és una de les figures Fonamentals de la renovació que ha col·locat a Espanya en els mapes de la fotografia contemporània mundial. Adobat en el fotoperiodisme, el seu contacte amb el col·lectiu Blank Paper a mitjan 2000 va generar una producció fotogràfica de risc i amb un sofisticat llenguatge.

Photoalicante ‘20

PHOTOALICANTE se celebrarà del 6 de Març al 5 d’Abril de 2020 amb diferents alternatives que aborden la fotografia des d’exposicions, projeccions, intervencions urbanes, maratons fotogràfiques, activitats,conferències, tallers, etc. a la ciutat d’Alacant i els seus municipis pròxims.

Aquesta setena edició del Festival tindrà per títol: 

“Encuentro y desacuerdo”. Un títol que dóna pas a un tema vertebrador que enfoca el nostre festival a través de diferents perspectives identitàries que van des de la classe, el gènere, la cultura o el territori. Els projectes fotogràfics que construiran el cos el festival passen per un sense fín d’opcions estètiques i ideologies que construeixen les diferents realitats que manifesta l’artista hui dia i són un exemple també del context en el qual se subscriuen.

Més informació en www.photoalicante.com

Accés lliure
CAIXA BLANCA

Horaris de visita

  • De dimarts a dissabte, de 10 a 21.30 horas
  • Tancat: diumenges, dilluns i festiu
Vídeos: 
Fechas:
6 de març de 2020 a 2 de maig de 2020
Horario:
10:00h
- 21:30h
Dónde se realiza:
Calle
San Carlos
78
Alacant
Temática: 
ArtFotografia
Formato: 
Exposicions
Público: 
Tots els públics