#Territoriochirbes. "Ese hombre tiene un mundo en su cabeza". Toni Tordera

territoriochirbes-05.jpg

#Territoriochirbes. "Ese hombre tiene un mundo en su cabeza". Toni Tordera

Si l’objecte pictóric i la paraula narrativa es troben (suma heterogénia), brolla un cos escènic.

La Valldigna, Fez, Valverde de Burguillos, Dénia, Serra Segària… La pretensió de fabular el territori dels viatges interiors de Rafael Chirbes –sempre habitant refugis- amb l’instrumental de l’obra pictòrica d’una artista intensa anomenada Carmen Calvo. Per la indagació s’han reunit actors, un dramaturg, un novel·lista, un equip de creatius i fins a un director que solament es considera un tossut solitari al davant d’un projecte.

L’invisible no està darrere o dins de l’aparent. L’invisible està a el visible, a la realitat trossejada. No hi ha un altre lloc per a l’invisible que les paraules i els objectes en la seua pell qüestionada, la que segrega ombres.

El títol: Creiem –sempre el dubte, sempre- saber el que és el món (formant estranya tríada amb la carn i el dimoni), però encara sabem menys el que és un cap. Algú va dir que el teatre és com un cervell. Estem d’acord, si no descrivim el cervell com un ordinador (un botí per la despiadada Intel·ligència artificial) sino com jungla humida de contradiccions, paranys, sorolls i obscuritat.

Amb totes aquestes maletes vivim fa anys. Per explorar la duració de l’invisible en situació activa abans, durant i després de la funció.

El muntatge ideat per Toni Tordera, Alfons Cervera i Juanjo Prats es va presentar en el Centre del Carme en maig de 2018 dins del marc de la VII edició del Festival 10 Sentidos, amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i de la Direcció general de Cultura i Patrimoni. Ara aplega a Alacant amb un nou plantejament de l’escenografia a càrrec de Luis Crespo, inspirada en l’obra de Carmen Calvo.

Obra de teatre. Muntatge ideat per Toni Tordera, Alfons Cervera i Juanjo Prats. Escenografia a càrrec de Luis Crespo

Data: 14 de desembre del 2018

Lloc: Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant (Caja Negra)

Hora: 19:00 hores

Duració: 60 minuts

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Entrada gratuïta fins a completar aforament

Fechas:
14 de desembre de 2018
Horario:
19:00h
Dónde se realiza:
Calle
San Carlos
78
Alacant
Temática: 
Escena
Oci
Formato: 
Representacions
Público: 
Tots els públics