Pedra, paper i tisora Alc 2020. "Tallers on-line"

Talleres on-line

PEDRA, PAPER I TISORA ALC 2020. "Tallers on-line"

Aprendre sobre els processos que experimenten els artistes contemporanis. Durant aquest mes de setembre qualsevol persona que senta curiositat pel treball creatiu pot participar de manera virtual en una iniciativa molt especial. La idea és que no
necessites saber res sobre art per a gaudir-la, només connectar-te online i aprendre.

Aquesta iniciativa de tres artistes alacantins comença el pròxim 10 de setembre i tindrà lloc de dijous a dissabte i durant tres setmanes consecutives. Els tallers aborden diferents disciplines artístiques com a fotografia, performance, llibre il·lustrat, art sonor o la connexió entre art i ciència, a més d'activitats entorn dels processos creatius com una xarrada del dibuixant de Marvel Salva Espin i una altra de la fotògrafa de l'agència Magnum Cristina de Midel. Una taula redona moderada pel col·lectiu Parlar en Art on els artistes seleccionats reflexionaran sobre com pensen els creadors actuals.

Les inscripcions són totalment gratuïtes, i encara que totes les activitats es retransmeten en obert a través de les xarxes socials del projecte, l'organització recomana inscriure's en el següent enllaç on es pot veure tota la programació:

www.piedrapapeltijera-alc.com

En subscriure't rebràs un recordatori quan s'acoste el moment de l'emissió. La selecció d'artistes s'ha realitzat per convocatòria pública i el nivell és excel·lent, comptant amb el premi nacional d'il·lustració Javier Sáez, l'artista multidisciplinària Marta Pinilla que compta amb col·laboracions amb la Tate Modern o The Royal Society of Science en UK, l'artista i fotògraf Miguel Ángel Tornero premie al millor llibre d'art editat 2014, la peformer Isabel León que ha treballat en llocs tan dispars com el Museu d'Art Contemporani de Tetuan, el Marroc, el Festival FADO, el Canadà; o The SAARI Residency a Finlàndia… i finalment l'artista d'art sonor Edu Comelles que en 2017 va guanyar la prestigiosa beca leonardo del BBVA en la categoria d'art digital.

PROGRAMA

 • Dijous 10-sept- 18.00H a 20.00H Presentació del projecte i de tots els artistes participants.
 • Divendres 11- sept- 18.00h a 20.00h Javier Sáez/el llibre il·lustrat
 • Dissabte 12- sept- 11.00h a 14.00h Edu Comelles/So polièdric
 • Dissabte 12- sept- 18.00h a 20.00h Salva Espin
 • Dijous 17- sept- 18.00h a 20.00h Javier Sáez/el llibre il·lustrat
 • Divendres 18- sept- 18.00h a 20.00h Miguel Angel Tornero/grup de whatsapp:imatge contesta a imatge
 • Dissabte 19- sept- 10.00h a 14.00h Isabel Leon/*Performance
 • Dissabte 19- sept- 18.00h a 20.00h Taula redona/Parlar en art
 • Divendres 25- sept- 18.00h a 20.00h Marta Pinilla/Paper i Acció
 • Dissabte 26- sept- 11.00h a 12.00h Miguel Angel Tornero/grup de whatsapp:imatge contesta a imatge
 • Dissabte 26- sept- 18.00h a 20.00h Cristina de Midel

Sobre el projecte, els seus gestors comenten:

“L'essència de pedra paper tisora ALC és compartir amb el públic els processos creatius que experimenten els artistes. Pedra paper tisora ALC és un catalitzador. Sempre veiem el quehacen els artistes, el seu treball final, però… Què passa durant el procés?, quines són les eines que usen els artistes per a arribar a aqueix resultat?, com evolucionen les seues idees?.

Els processos creatius no són útils solament per a l'àmbit artístic, poden aplicar-se a altres aspectes de la vida, tant professionals com en el dia a dia, i la nostra intenció és donar-los a conéixer i posar-los a la disposició de tots.”

El projecte compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la col·laboració del Centre Cultural Cigarreras d'Alacant i de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Xarxes

Vídeos: 
Fechas:
10 de setembre de 2020 a 26 de setembre de 2020
Horario:
20:00h
Dónde se realiza:
Calle On-line (On-line)
Alacant
Temática: 
Art
Comunicació
Escena
Música
Formato: 
Xarrades/Conferències
Cursos/Tallers
Presentacions
Altres
Público: 
Tots els públics